For barn og voksne:

 

Foto: Erlend Berge

 

Jeg er rett og slett veldig glad i å fortelle historier. Og så er jeg så heldig at jeg får lov til å jobbe med det. Jeg holder forestillinger og større og mindre fortelleroppdrag for både barn og voksne (det kan være fantastisk å lytte til fortelling for voksne også!).

Her er noen eksempler på fortellerforestillinger og fortellerstunder jeg kan holde: Eventyrstunder for barn, flerspråklig eventyrfortelling, fortellervandringer, Bibel-fortellinger, fortellinger basert på hellige historier, legender, eller mystikere og poeter. Eller historiske beretninger knyttet til steder og tider.

Noen utvalgte forestillinger nedenfor. Jeg kan også lage egne opplegg for deg eller din organisasjon, ta gjerne kontakt.

fortellerstund_schous_1500-3.jpg

Eventyrstunder

Fortellinger for små eller store. Korte eller lange historier. For store eller små. Innendørs på bibliotek, foredragssal eller selskapslokale kanskje? Eller ute i det fri, rundt bålet eller mens vi vandrer langs skogens stier? Kanskje kan jeg fortelle for deg og dine også?

 
buzak_2500.jpg

Buzak Chini - Afghanistans modige geit

Bli med på en reise inn i den spennende hverdagen til en geitefamilie! Dette er flerspråklig forestilling basert på et kjent afghansk folkeeventyr. En kreativ lek med fortelling, språk og ulike kunstformer. Barna fascineres av maleri som blir til foran øynene deres og tas med inn i et land hvor de plutselig forstår lyden av et fremmed språk. Kanskje forstår de også litt mer av en fremmed kultur og et fremmed språk, og de har hatt det masse gøy på veien!

 

Vandring i Bjerkesirkelen

Fortellervandring for barn i Bjerke bydel i Oslo. Kombinasjon av naturopplevelse, fortellerkunst, musikk og lokalhistorie.

 
Foto: Erlend Berge

Foto: Erlend Berge

I storm og stillhet - Fortellinger om Elia

«I storm og stillhet» er en forestilling i ord og toner. Forteller og musikere følge hverandre gjennom stormfulle høyder og skjør stillhet. Forestillingen er skapt med retreaten som ramme, og musikken og stillheten gir rom for ordene til å lande i sjelen.

 
Foto: Lars Onstad / Kulturtanken

Foto: Lars Onstad / Kulturtanken

Abraham i Bibelen og Koranen

Siden 2017 har jeg vært så heldig å få være med i denne forestillingen på flere turneer. Noen ord om forestillingen:

I denne fortellerforestillingen blir den bibelske fortellingen om Abraham speilet mot den koranske. Samtidig trekker fortellerne inn lignelser fra nåtid og egne erfaringer. Dette er en av de mest sentrale fortellingene som har bundet tre verdensreligioner sammen, men som samtidig har vært kilden til splittelse, konflikt og krig. Fortellingene er spekket med dramatikk og sterke følelser: sjalusi og lojalitet, opprør og underkastelse, kall og ofring.