Vakker og tankevekkende forestilling med levende og god formidling, både av ord og toner.
— Jan Rosenvinge, kantor i Torød kirke

«I storm og stillhet» er en forestilling i ord og toner. Forteller og musikere følge hverandre gjennom stormfulle høyder og skjør stillhet. Forestillingen er skapt med retreaten som ramme, og musikken og stillheten gir rom for ordene til å lande i sjelen.

Forestillingen er basert på Det gamle testamentes historier om profeten Elia, en av Bibelens mest sammensatte skikkelser. Fortelleren og musikerne søker å formidle både Elias ville og tillitsfulle styrke, og hans skjøre og sårbare svakhet. Kanskje kan Elias historie fortelle oss noe om vår egen styrke og svakhet.

Forestillingen er en vandring sammen med Elia gjennom bruddstykker av hans liv, hvor historiene får lande i musikken.

Ta kontakt for mer informasjon eller bestilling!

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Det Norske Bibelselskap.

 
Kulturrådet
Bibelselskapet
 

 

Spilleplan:

  • 28. oktober 2015 kl. 19:30 : Markus kirke, Oslo
  • 28. mars 2016 kl. 18:00 : Vinger kirke, Kongsvinger
  • 10. april 2016 kl 19:30: Torød kirke, Nøtterøy
  • 26. mai 2016 kl 13:30: Oslo Domkirke - En del av åpningsforestillingen "Bibelen - Boken som formet vår kultur") under Bibelfestival 2016
  • 20. oktober 2016: Konnerud kirke, Drammen
  • 7. januar 2018 kl 19:00: Feda kirke, Feda, Vest-Agder
  • 17. januar 2018 kl 19:30: Grinilund kirke, Bærum
  • 12. juni 2018 kl 18:00: Skien kirke
  • 8. september 2018: Fredrikstad litteraturfestival
Foto: Erlend Berge
Foto: Erlend Berge
Foto: Erlend Berge
Foto: Erlend Berge
Foto: Erlend Berge
Foto: Erlend Berge

Medvirkende i forestillingen:

 Foto: Erlend Berge

Foto: Erlend Berge

Alf Martin Lie - forteller

Alf Martin Lie er fortellerkunstner og medlem i Fortellerhuset. Han arbeider med muntlig fortelling innen ulike sjangre for både barn og voksne. Han turnerer med Den kulturelle skolesekken og holder fortellerstunder, forestillinger og kurs i ulike sammenhenger. Han har bakgrunn som lærer og skolebibliotekar og er utdannet i teologi, historie og praktisk pedagogikk i tillegg muntlig fortelling.

 
 Foto: Erlend Berge

Foto: Erlend Berge

Ulla Käll  - gitar

Ulla Käll er gitarist og diakon. Hun er kjent for mange gjennom sitt arbeid med retreat, Taizé-gudstjenester og åndelig veiledning. Hun har spilt i mange ulike ensembler og arbeidet ved flere musikkskoler. Sammen med forteller Birgitte Bjørnstad Sæbø har hun turnert med forestillingen ”I begynnelsen var ordet” som nå er vist i mer enn 70 kirker og på flere festivaler. CD-utgivelser: Som i et speil (2004) I en gåte (2007) Tillit på jorden: Sanger fra Taizé (2008) Ansikt til ansikt (2011) Bokutgivelser: For livets skyld (2009) Med tomme hender: Bønner i ventetider (2013)

 
 Foto: Erlend Berge

Foto: Erlend Berge

Svein Egil Skotte - blokkfløyter

Svein Egil Skotte har vært aktiv som solist og kammermusiker i en årrekke med forskjellige ensembler og har turnert mye for Rikskonsertene. For øyeblikket jobber han som blokkfløytelærer ved Oslo musikk- og kulturskole, Barratt Due og Norges Musikkhøgskole. Han leder også Blokkfløytistene Uranienborg som han startet allerede i 1989.

 
 Foto: Erlend Berge

Foto: Erlend Berge

Tor Selmer - fagott

Tor Selmer arbeider som fagott - og pianolærer i flere kulturskoler og som freelance-fagottist. Han var med på å starte Gospelsymfonikerne, og har vært primus motor for musikkretreatene på Lia gård siden starten i 1994.

 

 

Alle  tre musikerne har tidligere samarbeidet om CD-utgivelsen Som i et speil (2004), og de har i mange år vært aktive som musikere ved musikkretreatene på Lia gård retreatsenter. Alle fire utøverne samarbeidet om forteller- og musikkstunder under musikkretreaten på Lia gård 2013.